• Nelleke Stegeman

Als jonge leidinggevende omgaan met oudere medewerkers

Uit een onderzoek van de Katholieke Universiteit van Leuven blijkt dat alle werknemers, jong en oud, leidinggevenden onder de 35 jaar gemiddeld beter beoordelen dan oudere bazen (boven de 50 jaar). Waarom zijn jonge leidinggevende geliefder en hoe gaan zij om met de oudere medewerkers? De antwoorden op deze vragen lees je in deze blog.Redenen succes

Er zijn enkele redenen voor het succes van de jongere leidinggevende te benoemen. Allereerst kiezen jongere leidinggevende in de meeste gevallen bewust voor een leidinggevende functie, terwijl oudere leidinggevende vaak door promotie naar een dergelijke functie gegroeid zijn. Dit kan verklaren dat jongere gedrevener zijn.


Daarnaast hebben leidinggevende jongeren eerder ook een baas ‘boven’ zich gehad. Zij hebben het leidinggeven van hun baas op een bepaalde manier ervaren. Vonden bepaalde zaken prettig of juist niet. Ze reflecteren hun manier met die van deze baas en ontwikkelen daardoor een manier van leidinggeven die bij hen past.


Een jonge leidinggevende doet het werk daarnaast nog niet zo lang als een oudere leidinggevende. Dit kan betekenen dat de jonge medewerkers gemotiveerder zijn.

Jongify

Nelleke Stegeman

Groningen

06 - 129 408 36

info@nellekestegeman.nl